Gemeente Leidschendam-Voorburg doet de fietslampen AAN

Gemeente Leidschendam-Voorburg doet de fietslampen AAN

Het is wintertijd en langer donker. Daarom is het extra belangrijk om als fietser goed zichtbaar te zijn voor het andere verkeer. Gemeente Leidschendam-Voorburg en de politie doen daarom mee aan de campagne ‘AAN in het donker’. Maandag 31 oktober deelden burgemeester Jules Bijl, wethouder mobiliteit Jeffrey Keus en de politie fietslampjes uit aan leerlingen van basisschool De Driemaster in Voorburg. Ook werden de fietslampen gecontroleerd.

Goed zichtbaar zijn
Burgemeester Jules Bijl: “Veel scholieren hebben niet door dat ze bijna niet te zien zijn in het donker. Zeker ’s morgens vroeg als mensen met beslagen ramen in de auto op pad gaan is dat levensgevaarlijk. Daarom doen we mee aan de actie en hebben we vanochtend samen met de politie fietsen gecontroleerd en lampjes uitgedeeld”. Ook wethouder mobiliteit Jeffrey Keus vindt zichtbaarheid in het verkeer belangrijk: “Iedereen moet zelf zorgen dat hij of zij goed zichtbaar is in het verkeer. Op de fiets doe je dat met goede fietsverlichting. De gemeente zorgt er voor dat er goede straatverlichting is, er veilige voet- en fietspaden zijn en er op schoolroutes en in de buurt van scholen oversteekpunten zijn”.