Deze maand veel activiteiten in bibliotheken Rijswijk en Leidschendam-Voorburg

Deze maand veel activiteiten in bibliotheken Rijswijk en Leidschendam-Voorburg

De volledige maand november organiseert de Bibliotheek aan de Vliet verschillende activiteiten rondom de campagne Nederland Leest. Dat is sinds 2006 een jaarlijks evenement om lezen in ons land te stimuleren. Voor bezoekers in Leidschendam, Voorburg en Rijswijk is er weer een gratis Nederland Leest boek, geschreven door Yvonne Keuls. Het thema van dit jaar: “Oud worden, jong blijven”.

Verschillende activiteiten
Dit thema wordt tijdens de activiteiten uitgebreid behandeld in de vestigingen van Bibliotheek aan de Vliet. Sommige activiteiten zijn gratis, andere zijn tegen betaling. Deze activiteiten zijn onder andere als volgt:

Toneelbewerking 
Op 6 november is schrijfster Yvonne Keuls te gast. Zij zal haar toneelbewerking van “Mevrouw mijn moeder” voordragen in de bibliotheek in Rijswijk. Het is een ontwapenend, persoonlijk en humoristisch boek, waarbij de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is.

Literaire bingo
Op 19 november, van 13:00 tot 15:00 uur, vind de Literaire Bingoshow plaats in de bibliotheek in Voorburg. De nodige hoeveelheid improvisatietheater en een klassieke bingomolen maken het mogelijk om jouw kennis van boeken en schrijvers te testen. Een speelse, literaire variant op de welbekende bingo, inclusief de welbekende prijzentafel.

My Salinger Year
Op 26 november wordt de film My Salinger Year gedraaid in Filmhuis Rijswijk, van 14:00 tot 16:00 uur. Voor deze film, tussen 13:00 en 13:45 uur, is het mogelijk om mee te doen aan de workshop Autobiografisch Schrijven, waarin herinneringen aan vroeger worden opgehaald en opgeschreven, onder begeleiding van onderzoeker en beleidsmaker Nynke Feenstra.