NL-Alert verstuurd vanwege grote brand in Leidschenveen, afslag Leidschendam afgesloten

NL-Alert verstuurd vanwege grote brand in Leidschenveen, afslag Leidschendam afgesloten

Vanwege een zeer grote brand in Leidschenveen hebben inwoners in een groot deel van Leidschendam een NL-Alert verstuurd om te waarschuwen voor rookoverlast.

Bedrijfspand
De brand is aan het begin van de middag uitgebroken bij een bedrijfsverzamelgebouw aan de Rhone, in het Haagse stadsdeel Leidschenveen. Hier zit onder andere een parket- en laminaatwinkel, en een gadgetwinkel gevestigd. Vermoedelijk zal er weinig over blijven van deze ondernemingen. Vooralsnog lijken naastgelegen bedrijven gered.

De hulpdiensten hebben groots opgeschaald en zijn massaal ter plaatse. Mede daarom is een deel van het Forepark afgesloten voor verkeer en mensen.

NL-Alert
Doordat de brand minder intens wordt, stijgt de rook minder snel. Daardoor trekt de rook lager over Leidschendam. Vanwege de rookoverlast hebben de hulpdiensten een NL-Alert verstuurd. Daarin worden mensen die last hebben van de rook, aangeraden om hun ramen en deuren te sluiten, en eventueel mechanische ventilatie uit te zetten.

Afslag A4 afgesloten
Vanwege de verkeersdrukte en de rook die deels over de snelweg trekt, heeft Rijkswaterstaat afslag Leidschendam afgesloten voor verkeer. Hoelang deze afsluiting zal duren, is vooralsnog niet bekend.