Buitengebied Leidschendam en Stompwijk krijgen nu ook glasvezel

Buitengebied Leidschendam en Stompwijk krijgen nu ook glasvezel

Vorig jaar is gemeente Leidschendam-Voorburg al gestart met de aanleg van glasvezel in de gemeente. Maandag 31 oktober heeft de gemeente een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Open Dutch Fiber, om ook glasvezel in het buitengebied van Leidschendam en Stompwijk aan te leggen.

Iedereen recht op glasvezel
Wethouder economie Astrid van Eekelen: “Wij vinden het belangrijk dat onze inwoners en ondernemers gebruik kunnen maken van snel en betrouwbaar internet via glasvezel. Dat is nog niet zo op alle plekken in onze gemeente, zoals in het buitengebied. Daarom hebben wij marktpartijen gestimuleerd om glasvezel ook hier aan te leggen. Wij zijn blij dat Open Dutch Fiber dit nu gaat doen”.

Belang snel internet
De digitalisering verandert de economie en samenleving in een rap tempo. Snel internet is belangrijk voor inwoners en ondernemers om mee te kunnen doen. Internet via glasvezel biedt een betrouwbare en toekomstbestendige verbinding.

Glasvezel nu ook in buitengebied
Glasvezel is geen nutsvoorziening. Marktpartijen kunnen daarom zelf bepalen waar ze glasvezel aanleggen. Het buitengebied van Leidschendam-Voorburg is complex om glasvezel aan te leggen. De gemeente is blij nu een samenwerkingsovereenkomst gesloten te hebben met Open Dutch Fiber, zodat ook hier glasvezel wordt aangelegd. Het is verder aan de marktpartij onder welke voorwaarden inwoners en ondernemers een aansluiting kunnen krijgen, maar dit zal in lijn zijn met buitengebieden elders in Nederland.

Planning
Open Dutch Fiber is vorig jaar al gestart met de aanleg van glasvezel in de gemeente. Vanwege de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente, zullen ze het netwerk de komende periode ook uitrollen in het buitengebied van Leidschendam en Stompwijk. De planning is dat er over 15 maanden in de hele gemeente Leidschendam-Voorburg het glasvezelnetwerk aangelegd is.