In totaal 543.000 euro opgehaald door De Klimmende Règâhs

In totaal 543.000 euro opgehaald door De Klimmende Règâhs

De Klimmende Règâhs hebben sinds 2011 een totaal van 543.000 euro opgehaald, voor onderzoek naar kanker en verbetering van levenskwaliteit. 2022 was hun recordjaar: daarin hebben ze maar liefst 86.500 euro opgehaald. Ook enkele andere goede doelen, zoals het Juliana Kinderziekenhuis en de Neurofibromatose Vereniging Nederland profiteerden.

Recordbedrag ondanks maatregelen
In het begin van dit seizoen konden bepaalde evenementen niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen van destijds. Desondanks werd er dit jaar een recordbedrag binnengehaald. Paul Quispel uit Pijnacker legt uit: “We werden ook creatief en verzonnen evenementen die wel door konden gaan. Zo fietsten we in drie dagen van Parijs naar Den Haag, waarmee we toch weer geld voor de goede doelen wisten op te halen.”

Fietstocht door de Dolomieten
De Règâhs vertrokken eind mei voor een 1100 kilometer lange fietstocht door de Dolomieten naar de Alpe d’Huez. “Deze tocht was prachtig,” zegt Marc Trebels uit Delft, “ondanks dat we veel moesten afzien op bijvoorbeeld de Stelvio, de Gavia en de Croix de Fer. We hebben genoten en de aankomst op de Alpe d’Huez waar de andere Règâhs ons stonden op te wachten, was om nooit meer te vergeten. Ik wist ook waar ik het voor deed, omdat mijn moeder aan kanker is overleden. Een dag later deed ik ook mee aan Alpe d’HuZes en dan zie en voel je weer waar je het allemaal voor doet.”

Alpe d’HuZes
Alpe d’HuZes is een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor veel mensen zich inzetten om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. De Règâhs deden dit jaar weer mee, ze wandelden en fietsten door de Alp. Rob Engelhard uit Den Haag en Jeroen de Rapper uit Leiden lukten het om zes keer boven te komen. Voorzitter Rob Engelhard: “Ik ben bijna 60 kilo afgevallen en heb elke dag keihard getraind om dit voor elkaar te krijgen. Ik heb het super zwaar gehad, maar de andere Règâhs trokken mij er door heen. Een paar minuten voordat de finish zou sluiten, kwam ik over de finish. Ik heb gejankt van blijdschap.”