Feestelijke middag in Bibliotheek aan de Vliet in Rijswijk

Feestelijke middag in Bibliotheek aan de Vliet in Rijswijk

Op zondag 6 november was er in Bibliotheek aan de Vliet in Rijswijk de feestelijke opening van de Open Wand tentoonstelling, met dit jaar als thema ‘Levenslustig’.

Opening tentoonstelling 
Dichter Rick van der Rest mocht met zijn gedicht de tentoonstelling aftrappen, dat daarna vele gesprekken op gang bracht. Na het openingsgedicht en de openingswoorden van Gerard Hendriks, de directeur van de Bibliotheek aan de Vliet, werd er een workshop Visual Thinking Strategies gegeven. Dit is een methode om met slechts drie vragen verdiepend te leren kijken naar een kunstwerk uit de collectie van de kunstuitleen. Dit werd door de aanwezigen zeer goed ontvangen, waarbij de aanwezigen na afloop deze methode zelf mochten toepassen bij de expositie.

Lezing
Het tweede gedeelte van de middag trad schrijfster Yvonne Keuls op voor een uitverkochte zaal. De schrijfster las de toneelversie voor uit het boek ‘Mevrouw mijn moeder’, dat zij speciaal voor Nederland Leest heeft geschreven. De lezing was warm en persoonlijk, omdat Yvonne in haar eigen en haar moeders stem tolkte. Ze vertelde op een grappige en luchtige manier hoe ze haar moeder verzorgde. Ook vertelde ze hoe ouder haar moeder werd, hoe jonger ze werd van geest. De aanwezigen vonden de lezing interessant en herkende zich in het verhaal. Yvonne deelde haar favoriete Pablo Picasso quote, genaamd ‘Het duurt lang om jong te worden’. Na haar voorstelling was er een moment om wat te drinken en eten. Tijdens dit moment mochten aanwezigen vragen stellen. De middag eindigde met een signeersessie van Yvonne.

Geschenkboek
Het geschenkboek van deze editie van Nederland Leest genaamd ‘Mevrouw mijn moeder’, kan je in de Bibliotheek in elke vestiging ophalen. Het boek is ook als luisterboek te leen in de Bibliotheek dat is ingesproken door Yvonne Keuls zelf.

Je vindt het luisterboek op de website van Bibliotheek aan de Vliet.