Nieuw oplaadstation voor elektrische auto’s aan de Prinses Beatrixlaan

Nieuw oplaadstation voor elektrische auto’s aan de Prinses Beatrixlaan

Aan de Prinses Beatrixlaan, bij het BP tankstation en de afrit van de A4, wordt hard gewerkt aan een nieuw oplaadstation voor elektrische auto’s. De bouw is onderdeel van energiebedrijf ENGIE’s missie om 1500 laadpunten te creëeren in en rondom Rotterdam. Het project is recentelijk begonnen, en het fietspad naast het tankstation is tijdelijk afgesloten.

Maximaal 200 meter
De 1500 laadpunten moeten geplaatst worden in drie jaar tijd, waarvan nu ongeveer de helft verstreken is. ENGIE wilt garanderen dat iedere eigenaar van een elektrische auto niet verder dan 200 kilometer van een laadpaal af hoeft te wonen. Dit realiseren ze in 28 Zuid-Hollandse gemeentes. Daaronder vallen ook Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp en Leidschendam-Voorburg.

Eigenaren van elektrische auto’s profiteren
De bouw van de laadpalen, waarbij SPIE en E-Mobility aan het werk zijn, zal het makkelijker maken voor Rijswijkers met een elektrische auto om dichtbij hun huis op te laden. Ook is het handig voor mensen die van de A4 komen, omdat de laadpalen nabij de afrit van deze snelweg te vinden zijn. De realisatie van dit project draagt bij aan de verduurzaming van Rijswijk.