Nomineer jouw favoriete Rijswijkse oudere voor de Oud is Goud Award

Nomineer jouw favoriete Rijswijkse oudere voor de Oud is Goud Award

Tot en met donderdag 10 november is het mogelijk om jouw favoriete Rijswijkse oudere (iemand van 65+) die nog altijd bijdrage leeft aan de gemeente’s samenleving te nomineren. Bijvoorbeeld je ouders, opa of oma, buren of persoon die dagelijks actief is in de wijk of op een vereniging.

Waardevol
Wij. Rijswijk is de initiatiefnemer van de verkiezingen. De meest maatschappelijk actieve oudere krijgt een award en bijbehorende geldprijs van 100 euro. Hiermee wilt de Rijswijkse beweging laten zien hoe waardevol ouderen zijn voor de gemeente; dat zij, ondanks hun leeftijd, nog veel bijdragen voor iedereen.

Ook goed voor jezelf
Ook is het belangrijk om te laten zien dat maatschappelijk actief zijn ook goed is voor jezelf. Door bijvoorbeeld actief vrijwilligerswerk te doen, blijven mensen langer gezond. Verder zorgt deelname aan de samenleving voor een grotere sociale kring en minder eenzaamheid. En natuurlijk is de levenservaring van ouderen van enorme waarde voor de volgende generaties.

Uitreikingen
De meest actieve oudere van Rijswijk wordt begin 2023 verkozen door de Rijswijkse inwoners en de vakjury. De feestelijke Award-uitreikingen zullen plaatsvinden op 7 januari, en niemand zal de zaal met lege handen verlaten.