Huis verstandelijk beperkte jongeren in RijswijkBuiten ontvangt donatie van 2.600 euro

Huis verstandelijk beperkte jongeren in RijswijkBuiten ontvangt donatie van 2.600 euro

Zondag 13 november heeft Stichting Our House een donatie van ongeveer 2.600 euro in ontvangst mogen nemen. Deze kwam van Ger Bulder, voorzitter Rotaryclub Rijswijk, een serviceclub die wereldwijd allerlei doelen ondersteunt. De stichting heeft al een bestemming voor de donatie: ze gaan het gebruiken om Our House, een huis voor verstandelijk beperkte jongeren, mooi in te richten.

Allerlei mogelijkheden
Het huis wordt gebouwd in RijswijkBuiten, waar 15 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking komen te wonen, samen met hun vaste professionele begeleiding. Ze krijgen alle 15 een mooie eigen studio met opbergkast en badkamer. Ook zal het huis verschillende gezamenlijke ruimtes hebben, zoals een (moes)tuin en drie woon/eetkamers. Verder is er nog een aparte multifunctionele ruimte voor allerlei activiteiten. “Het wordt een fijn, gezellig thuis waar we onszelf kunnen zijn en onze buurtbewoners kunnen leren kennen,” aldus de bewoners.

Our House
Stichting Our House is opgezet door de ouders van de jongvolwassenen met een verstandelijke beperking of autisme. In de kleinschalige woonomgeving kunnen de jongeren, als een groep die bij elkaar past, in harmonie samenleven. Met de donatie kan dit initiatief nog mooier gerealiseerd worden.