Kinderrechtenambassadeurs presenteren laatste adviezen aan wethouder Mark Wit

Kinderrechtenambassadeurs presenteren laatste adviezen aan wethouder Mark Wit

De kinderrechtenambassadeurs van Rijswijk zijn alweer ruim een jaar lang actief. In december nemen zij afscheid van hun positie zodat er in januari een nieuwe lichting kan beginnen. Afgelopen dinsdag hebben zij tijdens de laatste reguliere bijeenkomst hun adviezen over afval en speeltuinen overhandigd aan wethouder Mark Wit.

De vier thema’s
Rijswijk heeft in totaal 19 kinderrechtenambassadeurs, van 11 verschillende basisscholen. Aan het begin van hun termijn hebben zij vier thema’s met elkaar gekozen. Deze zijn: Verkeer, Afval en Milieu, Speeltuinen en Veilige omgeving. Hiermee zijn ze gedurende het volledige jaar aan de slag gegaan en hebben ze adviezen geschreven over deze thema’s. Deze adviezen zijn bedoeld voor het bestuur van Rijswijk.

Speeltuinadvies
In hun speeltuinadvies hebben de ambassadeurs rekening gehouden met alle doelgroepen. Zij willen bijvoorbeeld meer uitdagende speeltoestellen voor kinderen van boven de 9 jaar. Toch hebben ze ook gedacht aan de allerkleinsten: het was opvallend dat er minder speeltoestellen zijn voor kinderen van 0 tot 2 jaar, terwijl er ook ruimte moet zijn voor deze leeftijdscategorie. “Wij willen graag dat iedereen in Rijswijk zich kan vermaken in de speeltuin,” stellen de ambassadeurs in hun advies.

Waardevolle ambassadeurs
Mark Wit vindt het van grote waarde dat Rijswijkse kinderen meedenken en advies geven aan het bestuur van de stad. “Op deze manier hebben zij invloed over wat er in hun leefomgeving gebeurt en wat er beter kan,” zegt de wethouder. “Daarnaast weten zij als geen ander wat er onder hun leeftijdsgenoten speelt.”