Man neergestoken na betrappen auto-inbreker in Voorburg

Man neergestoken na betrappen auto-inbreker in Voorburg

De politie zoekt getuigen van een steekincident op de Van de Wateringelaan in Voorburg. Een man werd daar donderdagavond 17 november meermaals gestoken, nadat hij een auto-inbreker op heterdaad betrapte.

Heterdaad
Rond kwart over tien hoorde het slachtoffer geluiden voor de woning. Toen de bewoner buiten poolshoogte ging nemen, betrapte hij een persoon aan die bezig was een auto open te breken.

De bewoner sprak de man aan, waarna een woordenwisseling ontstond. Daarbij belaagde de autokraker het slachtoffer en stak hem meermaals met een scherp voorwerp. Het slachtoffer liep meerdere snijwonden op.

Het slachtoffer wist daarna zijn woning in te gaan, waarna de dader wegvluchtte in de richting van de Van Sevenbergestraat. Hoe ernstig de snij- of steekwonden zijn geweest en hoe de bewoner er nu aan toe is, is niet bekend gemaakt.

Signalement
De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar de dader. De man heeft een lichte huidskleur, wordt tussen de 40 en 45 jaar oud geschat en is ongeveer 1.80-1.85 meter lang. Tijdens het incident droeg de man een donkere jas met capuchon, een donkere trainingsbroek en sportschoenen.

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact die meer informatie hebben over het incident. Wellicht hebben ze camerabeelden uit de omgeving, of zijn ze getuige geweest. Tips kunnen rechtstreeks worden doorgegeven aan de recherche van Leidschendam-Voorburg via 0900-8844 of via het online tipformulier. Anoniem tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.