Verward persoon in woning P. Werthweynstraat achtervolgd en overmeesterd door politie

Verward persoon in woning P. Werthweynstraat achtervolgd en overmeesterd door politie

De politie heeft geprobeerd een verward persoon te overmeesteren in een portiekwoning aan de P. Werthweynstraat in Rijswijk. Dit gebeurde in de middag van donderdag 17 november. Meerdere politie-eenheden kwamen later ter plaatse, waaronder een aantal hondengeleiders en een onderhandelaar.

Achtervolging
De onderhandelaar probeerde de persoon uit de woning te praten, maar zonder succes; de politie besloot om de woning binnen te vallen. Zij hebben samen met de hondengeleider de deur eruit gebonkt, waarna de verwarde persoon van twee hoog uit de woning sprong. Hierop volgende een achtervolging die eindigde in een voortuin op de Dr. H.J. van Mooklaan.

Ziekenhuis
De omgeving was tijdelijk afgezet in verband met het incident, zodat de politie hun werk zonder enig hinder kon verrichten. De persoon is overgedragen aan de ambulance en afgevoerd naar het ziekenhuis.