[VIDEO] Feestelijke opening shuttlebusdienst: De Boezem en Pijnacker Centrum worden verbonden

[VIDEO] Feestelijke opening shuttlebusdienst: De Boezem en Pijnacker Centrum worden verbonden

Een shuttlebusdienst gaat bedrijvenpark De Boezem verbinden met de metrohalte Pijnacker Centrum. De 9-persoons bus zal ieder kwartier gedurende 4 uur van de dag rijden. Zo ontstaat er een veel betere en duurzamere connectie. Het bestuur van het bedrijvenpark is samen met de gemeente om de tafel gegaan om tot dit besluit te komen.

Alternatief biedt goede ontwikkelingen 
Dit lost veel dingen op. Ten eerste zorgt het voor minder uitstoot van auto’s en drukte in het verkeer. Ook zullen te weinig parkeerplaatsen op het bedrijvenpark niet langer een probleem zijn. Verder heeft de kwartier-lange wandeling vanaf de metrohalte, die vaak in het donker en de regen gelopen wordt, nu een snel en warm alternatief.

Hoe werkt het?
De dienst is niet exclusief voor mensen die op De Boezem werken; ook anderen kunnen gebruik maken van de shuttlebussen. Tussen 07:00-09:00 uur en 16:00-18:00 uur rijdt een bus om het kwartier. De “proef” wordt gereden van 21 november 2022 tot en met april 2023. Daarna wordt zal naar nieuwe mogelijkheden gekeken worden.

Opening
Vandaag werd de shuttlebusdienst feestelijk geopend door Bart van Straten (wethouder en verantwoordelijke voor Duurzame Mobiliteit).