Jaarlijkse lichtjesavond op de Oosterbegraafplaats in Voorburg

Jaarlijkse lichtjesavond op de Oosterbegraafplaats in Voorburg

Ieder jaar op de tweede woensdag van december organiseert de gemeente samen met vrijwilligers de lichtjesavond, een avond om stil te staan bij het verlies van overleden dierbaren. Alle inwoners uit Leidschendam-Voorburg zijn van harte uitgenodigd op deze jaarlijkse lichtjesavond.

Oosterbegraafplaats
Lichtjesavond wordt door veel mensen zeer gewaardeerd. Daarom wordt ook dit jaar aan iedereen die een dierbare verloren heeft de kans geboden hierbij stil te staan. Wethouder Marcel Belt: “Lichtjesavond is een mooie manier waarop nabestaanden hun overleden dierbaren, in stilte of samen met anderen, kunnen gedenken. Ik hoop dat iedereen troost uit deze avond kan halen.” Lichtjesavond wordt dit jaar gehouden op woensdagavond 14 december van 18:30 uur tot 21:00 uur op de Oosterbegraafplaats aan de Rodelaan 64 in Voorburg. De begraafplaats zal deze avond verlicht worden met fakkels. Er worden kaarsjes uitgedeeld aan bezoekers. Deze kaarsjes kunnen bij de graven of het urnenplein gezet worden. Ook kunnen er gedenktekstjes in de bomen achter de aula gehangen worden.

Parkeren
De parkeerplaatsen op de Oosterbegraafplaats mogen deze avond alleen gebruikt worden voor auto’s met een invalidekaart. Er wordt verzocht om, indien mogelijk, met de fiets of het openbaar vervoer naar de begraafplaats te komen.

Kaarsje aanvragen
Iedereen die deze avond niet op lichtjesavond aanwezig kan zijn, kan een kaarsje voor een overleden dierbare aanvragen. De aanvrager kan op het kaarsje een korte persoonlijke herdenkingstekst laten plaatsen. Op lichtjesavond steken enkele vrijwilligers steken alle aangevraagde kaarsjes aan en plaatsen die op een centrale plek op de begraafplaats. Er zijn geen kosten aan verbonden. Het kaarsje kan tot en met zondag 11 december aangevraagd worden.

Wil je misschien een kaarsje aanvragen voor lichtjesavond, dan kan dat via de website van Gemeente Leidschendam-Voorburg.