[VIDEO] Minister Hugo de Jonge en Conny Helder bezochten Nieuw Benedictus

[VIDEO] Minister Hugo de Jonge en Conny Helder bezochten Nieuw Benedictus

Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) en minister Conny Helder (Langdurige Zorg en Sport) presenteerden op woensdag 23 november hun Woon-zorgprogramma voor ouderen aan de landelijke pers. De ministers presenteerde hun Woon-zorgprogramma bij de Nieuw-Benedictus in Rijswijk, twee recent gebouwde, energiezuinige appartementencomplexen voor senioren.

Bezoek van ministers
De presentatie werd gegeven in de ontmoetingsruimte. Na de presentatie namen de ministers een kijkje nemen in twee appartementen en spraken ze met een aantal bewoners van de appartementencomplexen. De bewoners waren zeer enthousiast en vonden het bezoek van de ministers bij hun thuis een bijzondere ervaring.

Meer aandacht
Rob van den Broeke, directeur-bestuurder Rijswijk Wonen, was erg blij met het bezoek van de ministers. Op deze manier worden de appartementencomplexen nog meer onder de aandacht gebracht. ´´De Nieuwe Benedictus is super belangrijk. Het is het schoolvoorbeeld van hele goede doorstroming. We hebben veel portiekflats, die zijn lang niet altijd geschikt voor alle ouderen. Daarom is de Nieuw Benedictus een fantastisch voorbeeld´´aldus Rob van den Broeke.

Woon-zorgprogramma
In het Woon-zorgprogramma dat is gepresenteerd door de ministers, staat dat het kabinet ouderen wil voorzien van een passende woonruimte in een veilige leefomgeving. Door middel van de woningbouw te versnellen en ouderen meer te informeren, worden er tot en met 2030 een derde van de 900.000 huizen gebouwd. Deze huizen zullen naar ouderen toe gaan. Denk daarbij aan huizen zoals de Nieuw Benedictus.