Afsluiting van de Banentour in de Bibliotheek aan de Vliet

Afsluiting van de Banentour in de Bibliotheek aan de Vliet

Op dinsdag 29 november was wethouder Larissa Bentvelzen aanwezig bij de afsluiting van de banentour in de Bibliotheek aan de Vliet in Rijswijk. Verschillende kinderen uit groep 7 en groep 8 hebben de afgelopen maanden kennisgemaakt met verschillende beroepen. De kinderen gingen langs bij meerdere bedrijven en organisaties waar zij vlogs hebben gemaakt over het werk wat daar werd gedaan.

Vijf basisscholen
Negen kinderen toonden op het afsluitende event in vlogs van maximaal drie minuten wat ze hadden geleerd bij de bedrijven. De meegekomen ouders en familie zagen hoe de kinderen negen weken geleden begonnen aan hun banentour langs onder andere de Mediamarkt, McDonalds, Bruna, Restaurant de Wits, Fresh Bloemen&Planten, Bakkerij Remmerswaal Roodenrijs en Slagerij Vrijenhoek. De vijf deelnemende basisscholen waren ’t Prisma, de Godfried Bomansschool, de Wethouder Brederodeschool, Basisschool Kronenburgh en Het Kristal.

Wat wil jij later worden
Wethouder Larissa Bentvelzen was enthousiast over het initiatief dat dit jaar alweer voor de derde keer werd georganiseerd: “Wat wil jij later worden”, is een vraag die je vaak krijgt als kind. Via de banentour kregen zij ook echt de kans om daar een antwoord op te zoeken. Ook voor de bedrijven is het waardevol om aan de kinderen te laten zien wat ze doen: de kinderen komen vaak met originele en creatieve ideeën die bedrijven goed kunnen gebruiken”.

Haaglanden Beweegt
De Banentour is georganiseerd door Haaglanden Beweegt, een organisatie die met sport, beweging en cultuur de lichamelijke en psychische gezondheid verbetert en zorgt dat mensen elkaar ontmoeten. Haaglanden Beweegt organiseert deze activiteiten voor alle leeftijden om hen te activeren en hun talenten te laten ontdekken en ontwikkelen.