Ontsteken van de kerstboom in Huygenskwartier Voorburg

Ontsteken van de kerstboom in Huygenskwartier Voorburg

Op vrijdag 16 december wordt om 17:00 bij de Oude Kerk in het Huygenskwartier de grote kerstboom ontstoken. De honderden lichtjes in de kerstboom zullen ontstoken worden door wethouder Astrid van Eekelen. Bij dit sfeervolle moment is er gratis glühwein, warme chocolademelk en muziek aanwezig.

Muzikaal feest
Het ontsteken van de kerstboom gebeurt onder muzikale begeleiding van het Charles Dickens orkest van Muziekvereniging Forum Hadriani. Het Charles Dickens orkest treedt op in traditionele Dickens kleding en heeft een zeer afwisselend en eigentijds repertoire. Klinkende namen van hits als ‘All I want for Christmas, Merry Christmas Everyone’ en vele andere lekkere kerstnummers. Ook zingt het dameskoor Koor-ts uit Voorburg. ‘Wij zingen samen met veel plezier voor onze bezoekers. En ondanks onze naam, komt plankenkoorts in ons koor niet voor. Er heerst een gezellige en ontspannen sfeer’, aldus de dames van het koor.

Huygensfestival kerst
Op vrijdag 16 december start ook vanaf 17.45 uur start het Concert Huygensfestival in Huygens’ Swaensteyn. Dit is een gratis concert om de kerstperiode in te luiden. Het museum is helemaal in kerstsfeer. Daar spelen de solisten Inez Popko met dwarsfluit en Nadia Askarova op de Prinses Mariannevleugel. Muziek is van Franz Schubert, Sonate Arpeggione D 821 en een introductie en variaties op een thema van ‘Trockne Blumen’ D 802.