Kom sport en cultuur proeven bij de Sport en Cultuurproeverij voor 55-plussers

Kom sport en cultuur proeven bij de Sport en Cultuurproeverij voor 55-plussers

Het nieuwe jaar staat voor de deur en waarschijnlijk hebben de meeste mensen weer veel nieuwe goede voornemens. Voor inwoners van 55 jaar en ouder kun je 2023 gelijk goed beginnen met een sportieve en culturele proeverij.

Verschillende activiteiten
De deelnemers kunnen op donderdag 5 januari tussen 10.30 en 13.30 deelnemen aan verschillende sportieve en culturele activiteiten. De Sport en Cultuurproeverij is de vernieuwde versie van de Sport en Cultuurdag 55+, met een meer open karakter. Er is geen vast activiteitenprogramma, maar een meer open samenstelling waarbij je kunt gaan doen waar je zin in hebt. Bij sommige activiteiten kun je ook gewoon langslopen om een kijkje te nemen. Bij andere activiteiten kun je je op de dag zelf inschrijven, zolang er plek is.

Sport en Cultuur
Het evenement is een initiatief van SenW, in samenwerking met Sportfondsen en sportverenigingen de Sport en Cultuurproeverij, speciaal voor de inwoners van 55 jaar en ouder uit Leidschendam-Voorburg. Joyce van der Sloot, combinatiefunctionaris bij SenW, legt uit dat de combinatie van sport en cultuur goed werkt: “Tijdens de Sport en Cultuurproeverij willen we (actieve) 55+ers laten proeven van verschillende sportieve en culturele activiteiten in één dag. Wij hopen dat het inwoners motiveert om te blijven bewegen en ontdekken.”

De activiteiten die je kunt doen zijn bij sport: ouderengym, badminton, volleybal en workout 50+fit. Er zijn verschillende sportverenigingen aanwezig. Bij cultuur kun je het lunch theaterconcert bijwonen en meedoen aan een creatieve workshop van een kunstenaar uit de gemeente. Je kunt er ook voor kiezen om te gaan zwemmen: er is een leuke workout in ondiep of diep water of je kunt vrij zwemmen en baantjes trekken. Doe mee en ontdek of één van de activiteiten smaakt naar meer.


Start het nieuwe jaar sportief en cultureel. Meedoen is gratis, inclusief koffie/thee en een broodje. De proeverij vindt plaats in Sportcentrum Forum Kwadraat, De Vliegerlaan 2-4, 2273 BV Voorburg.

Opgeven kan via: www.sportencultuurkaart.net. Voor vragen kun je contact opnemen met: creactiefsenioren@senw-lv.nl. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Theater Ludens, Sportschool Kenny Evers, LV Gymnastics, Badmintonclub Voorburg en Volevo.