Speaking Minds geeft jongeren een stem – ook in Rijswijk

Speaking Minds geeft jongeren een stem – ook in Rijswijk

Op maandag 5 december vond een presentatie over Speaking Minds plaats in Hoogvoorde, Rijswijk. Wethouder Gijs van Malsen was aanwezig om te spreken. Ook stond hij ons te woord.

Speaking Minds
Speaking Minds betrekt lastig bereikbare jongeren op een praktische, betekenisvolle manier bij gemeentelijk beleid. De methode is samen met jongeren van het praktijkonderwijs, vmbo en mbo ontwikkeld. Zij zien participatie van jongeren als fundamenteel recht en dragen bij aan persoonlijke, sociale en emotionele ontwikkeling van jongeren. 33 gemeentes hebben al meegedaan aan Speaking Minds. Rijswijk komt daar nu bij.

Young Talents
Young Talents is een organisatie die jongeren helpt hun competenties te versterken. Twee van hun jongerencoaches, Mike van der Kraan en Rachelle Oostdijk, zijn in Speaking Minds’ vorige traject in Rijswijk getraind. Met deze training kunnen ze toekomstige trajecten volledig zelfstanding uitvoeren. Hierdoor hebben gemeenten waarin Speaking Minds actief is meer jongeren om andere jongeren te helpen.