Ravage door vuurwerkbom in Voorburgse Frederik van Eedenstraat

Ravage door vuurwerkbom in Voorburgse Frederik van Eedenstraat

Dinsdagochtend 6 december zijn bewoners van de Frederik van Eedenstraat opgeschrikt door een explosie. Hoewel er gelukkig geen gewonden zijn, is de ravage groot.

Harde knal
Bewoners zeggen rond tien voor drie een harde knal te hebben gehoord. Als ze naar buiten kijken, zien ze vuur en bellen de brandweer.

Het lijkt erop dat er illegaal vuurwerk met een flesje brandbare vloeistof op een auto is gelegd. Door de ontploffing ontstond er een grote krater in de motorkap. De auto en twee fietsen ernaast vlogen in brand. Ook een portiek aan de andere zijde van de straat stond kort in brand, maar dit vuur doofde gelukkig al snel uit zichzelf. In de portiek sneuvelden ook meerdere ramen.

Onderzoek
Nadat de brandweer het vuur had geblust, maakte de politie een plaats delict. Sporen zijn veiliggesteld, alsmede camerabeelden waarop een verdachte zou zijn gezien. Er zijn ook meerdere verklaringen opgenomen.