Wijkontmoetingsruimte RijswijkBuiten wordt gerealiseerd, betrokkenen enthousiast

Wijkontmoetingsruimte RijswijkBuiten wordt gerealiseerd, betrokkenen enthousiast

RijswijkBuiten gaat een wijkontmoetingsruimte krijgen. Hier kunnen bewoners van de nieuwbouwwijk samenkomen voor allerlei doeleinden. De eerste belangrijke stap in het realiseren van deze ruimte is vandaag gezet. De handtekeningen zijn gezet, en onlangs onthulden alle betrokken partijen een bouwdoek op de desbetreffende plek.

Inrichting en motto
De ruimte is een initiatief van de stichting RijswijkBuitengewoon, Programmabureau RijswijkBuiten, gemeente Rijswijk en Rijswijk Wonen. De woonkamer van de wijk – dat moet de ontmoetingsruimte worden. Er zal ruimte komen voor activiteiten, dagbesteding en werkplekken voor vrijwilligers, studenten en bewoners. Het motto is: samenspelen, samenwonen, samenwerken en samenleven. Hierbij willen de partners bijdragen aan een inclusieve wijk voor alle bewoners van RijswijkBuiten.

Andere doeleinden
Ook zullen bepaalde stichtingen, zorginstellingen en woonvormen gebruik maken van de ruimte. Dit zullen ze doen voor doelgroepactiviteiten, bijvoorbeeld voor 55-plussers of bewoners met een verstandelijke beperking.

Een open bloem
Ron den Dulk, voorzitter van stichting Rijswijk Buitengewoon: “Het logo van Projectbureau RijswijkBuiten is een bloem, ons logo is een open bloem, wij hopen datgene te zijn dat ervoor zorgt dat de bloem open gaat. Deze ruimte is daarbij heel belangrijk.”

Supergaaf
De ontmoetingsruimte wordt op de begane grond van De Koploper – een gebouw van 7 etages met 135 appartementen – gerealiseerd. Rob van den Broeke, directeur-bestuurder Rijswijk Wonen, is ook blij met de ruimte. “Wij vinden het belangrijk om laagdrempelig ontmoeten mogelijk te maken en zo contacten tussen buurtgenoten te bevorderen,” zegt hij. “Supergaaf om te zien waar we in een jaar zijn gekomen. Met dit doek ziet de buitenwereld nu ook wat er komt.”

Gewilde woonwijk
Jan Brugman van Programmabureau RijswijkBuiten vertelt over het belang van ontmoeten in de wijk en het oog voor doelgroepen. RijswijkBuiten is inmiddels een gewilde woonwijk geworden: “We zijn nu 2300 woningen verder en er is veel belangstelling. Ik ben ervan overtuigd dat dat niet alleen uit noodzaak is, maar vooral ook omdat men het een fijne wijk vindt.”

Samenkomst
“Ik ben niet alleen wethouder van wonen maar ook van welzijn, dat komt hier prachtig samen,” sluit wethouder Gijs van Malsen af. “Als gemeente kunnen we niet genoeg van dit soort ruimtes hebben. Ik wil alle betrokkenen complimenteren en verheug me op de opening.”