Eigen vuurwerkvrije zone organiseren met Oud & Nieuw: Gemeente Rijswijk maakt het mogelijk

Eigen vuurwerkvrije zone organiseren met Oud & Nieuw: Gemeente Rijswijk maakt het mogelijk

Oud & Nieuw 2022-2023 in Rijswijk heeft wél vuurwerk. Dat werd een maand geleden aangekondigd door Gemeente Rijswijk. Natuurlijk feest voor vuurwerkliefhebbers binnen de gemeente, maar er zijn ook mensen die maar weinig zin hebben in al dat geknal. Daarom is het mogelijk om zelf een vuurwerkvrije zone in te stellen, bijvoorbeeld je straat.

Gemeente geeft borden
Bewoners van Rijswijk kunnen deze jaarwisseling met elkaar afspreken in hun buurt geen vuurwerk af te steken. Voor zo’n vrijwillige vuurwerkvrije zone is het mogelijk om borden aan te vragen bij de gemeente. Zij verzorgen dan het plaatsen en verwijderen van deze borden. Zo wordt duidelijk aangegeven in welke gebieden er geen vuurwerk afgestoken mag worden, en daar heb je zelf iets over te zeggen.

Hoe maak je zo’n vuurwerkvrije zone?
Instructies over het creëren van een vrijwillige vuurwerkvrije zone zijn hier te vinden. De gemeente en politie handhaven niet in deze gebieden – er wordt vanuit gegaan dat bewoners hier zelf de kracht voor hebben. Natuurlijk zullen zij wel ter plaatse komen als een incident of gevaarlijke situatie plaatsvindt.

Fijne jaarwisseling voor iedereen
Het aanvragen van de borden is tot en met maandag 26 december mogelijk. De gemeente is met dit initiatief gekomen om alle inwoners van Rijswijk – ook degenen die niet van vuurwerk houden – een fijn Oud & Nieuw te laten beleven.