Fitheidstest voor senioren uit de wijken Nootdorp Centrum West en de Venen Oost

Fitheidstest voor senioren uit de wijken Nootdorp Centrum West en de Venen Oost

Op zaterdag 17 december tussen 09:00-15:00 uur, kunnen alle inwoners in de leeftijd van 65-85 jaar uit de wijken Nootdorp Centrum West en de Venen Oost meedoen aan een fitheidstest in de sporthal van SV RKDEO in Nootdorp. De test is bedoeld voor senioren die weinig of niet bewegen. Zeker senioren die meer sociale contacten willen en vitaler in het leven willen staan worden uitgenodigd om mee te doen. Na de test kunnen mensen meedoen aan beweegactiviteiten. Er zijn ook beweegactiviteiten met extra voorlichtingen en nadruk op weerbaarder en sociaal vitaal in het leven staan. Deze beweeg-activiteiten starten vanaf begin januari.

Samenwerkingen
Het project wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Pijnacker-Nootdorp en zorgverzekeraar DSW en wordt in samenwerking met de SWOP, beweegcoach senioren, SBJ SamenSterk en de GGD uitgevoerd.

Sociaal Vitaal
Sociaal Vitaal is een beweeg- en gezondheidsproject voor 65 plussers die aan hun fitheid, gezondheid, weerbaarheid en sociale contacten willen werken. In het programma worden wekelijkse beweeglessen en daarnaast voorlichtingen aangeboden, bijvoorbeeld over gezonde voeding, medicijngebruik en ontspannen.

Gezelligheid
De kracht van het programma is dat het in de groepen erg gezellig is. Tijdens het bewegen zorgt de leiding voor een goede sfeer en daarna is er de gelegenheid voor gezamenlijk koffie en thee drinken waar ervaringen worden gedeeld. De extra voorlichtingen geven stimulans ook zelf thuis voor de gezondheid iets te doen. De ervaring leert dat een aantal leden van de beweeggroepen ook buiten het wekelijkse uurtje met elkaar afspreekt. Plezier en gezond bewegen gaan samen.

Deskundige leiding
Zowel bij de fitheidtest als tijdens de beweeglessen is er deskundige leiding aanwezig. Bij de fitheidtest worden onder andere de bloeddruk, kracht en uithoudingsvermogen gemeten. Aan het einde van de test wordt advies gegeven door de lesgevers, in welke groep deelnemers het beste mee kunnen gaan doen. Met de resultaten van de test kunnen de deelnemers starten met bewegen op een verantwoord niveau.

Meer informatie
Om mee te doen aan de Fitheidstest op zaterdag 17 december, moet je jezelf opgeven. Mocht je meer informatie willen over het programma Sociaal Vitaal, dan kun je contact opnemen met Jacob-Jan Koedoot van de Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP).

Hij is bereikbaar op de dinsdagen tot en met de vrijdagen via telefoonnummer 015-3 699 699 of via email jacob-jan.koedoot@swop.nl