Mensenrechten vlag gehesen in de gemeente

Mensenrechten vlag gehesen in de gemeente

De internationale Dag van de Mensenrechten vindt plaats op zaterdag 10 december. Ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp laat zien dat zij deze dag steunt, door de Mensenrechten vlag te hijsen in de gemeente.

Oorsprong
Twee jaar geleden is deze vlag bedacht en gelanceerd door Discriminatie.nl, de landelijke vereniging tegen discriminatie. Allemaal kennen wij de regenboogvlag, die speciaal gehesen wordt om de positie van LHBTIQ+ mensen onder de aandacht te brengen, maar er zijn ook andere groeperingen die met discriminatie te maken krijgen.

Gelijkheid benadrukken
Voor deze mensen is de vlag bedacht en gemaakt. Waar hij gehesen wordt maakt men duidelijk dat zij geven om de gelijkheid van hun medemensen. De vlag legt niet de nadruk op onze verschillen, maar wat we met elkaar in gemeen hebben. Om dit te benadrukken zal de vlag een tijdje in de gemeente hangen.