Mooie toekomst Havenkwartier in volle gang: onder andere 2.100 woningen komen

Mooie toekomst Havenkwartier in volle gang: onder andere 2.100 woningen komen

Onlangs gaf wethouder Armand van de Laar (o.a. Stadsontwikkeling en Gebiedspromotie) het startsein voor gebiedspromotie van het Havenkwartier. Dit deed hij met de onthulling van een campagnebeeld. De handeling vond ter plekke plaats: aan de Stadshaven, tijdens een buurtborrel georganiseerd door de gemeente Rijswijk en projectontwikkelaars.

Waar leg jij aan? 
Het huidige Havenkwartier is voor veel mensen herkenbaar als een werkterrein aan een haven waar industriële activiteiten werden uitgevoerd. In de promotiecampagne wordt het stoere karakter van het Havenkwartier met de toekomstige mogelijkheden om hier te wonen en werken gecombineerd. Met de vraag “Waar leg jij aan?” worden inwoners en ondernemers uitgenodigd om na te denken of ze zich hier willen vestigen.

2.100 woningen
De gemeente Rijswijk en betrokken projectontwikkelaars verwachten de komende jaren circa 2.100 woningen te kunnen bouwen in het Havenkwartier: de nieuwe thuishaven voor wonen, werken en recreëren. Op 30 november is de gezamenlijke website voor de locatie geopend.

Toekomstige mogelijkheden
Meer dan 140 bewoners kwamen naar de Buurtborrel aan de Nijverheidsstraat, de toekomstige locatie van het woningproject De Waterman. Op een historische boot in winterse setting kregen de bewoners en ondernemers van het Havenkwartier impressies van de toekomstige woningbouwprojecten. Ook kreeg men informatie over de mogelijkheden voor het verlevendigen van de Stadshaven.