Indofest in de Broodfabriek: viering van culturele en historische wortels

Indofest in de Broodfabriek: viering van culturele en historische wortels

Dit weekend vond het tweedaagse Indofest plaats in de Broodfabriek. Dit is een cultureel festival voor de Indonesische gemeenschap in Nederland. De Indonesische ambassadeur heeft zaterdag 10 december de officiële opening verricht, samen met locoburgemeester Larissa Bentvelzen.

Geschiedenis van het Indofest
Het Indofest begon in de jaren 90 als een herdenking van de Indonesische onafhankelijkheid. Dit jaarlijkse feest, dat de eerste jaren op het Malieveld in Den Haag plaatsvond, streek in 2017 in de Broodfabriek neer. Nadat het niet door kon gaan in 2020 en 2021 wegens corona, werd het Indofest dit jaar voor de vierde keer in Rijswijk gehouden. De laatste editie in 2019 trok ongeveer 3500 bezoekers, verdeeld over drie dagen.

Rondleiding
De Indonesische ambassadeur Mayerfas en locoburgemeester Larissa Bentvelzen brachten zaterdag een bezoek aan het Indofest. Zij kregen een rondleiding langs de vele eetgelegenheden en workshops. Hierna verrichtten zij samen de officiële opening.

Des te mooier
Wethouder Larissa Bentvelzen, die als eerste locoburgemeester de Indonesische ambassadeur ontving, kijkt met trots terug op het festival: ‘’De regio Haaglanden kent een grote Indonesische gemeenschap. Des te mooier is het dat wij hier in Rijswijk in het hart van Haaglanden duizenden Indonesische Nederlanders mogen verwelkomen en zij op dit festival in de Broodfabriek hun gedeelde culturele en historische wortels kunnen vieren.”