Diversiteit en acceptatie op school: Paarse Vrijdag op het Stanislas college

Diversiteit en acceptatie op school: Paarse Vrijdag op het Stanislas college

Wethouder Marieke van Bijnen was in de ochtend van vrijdag 9 december aanwezig op het Stanislascollege in Pijnacker om de vlag voor Paarse Vrijdag te hijsen. Dit deed zij samen met de directeur van de school, het jongerenwerk van gro-up en vertegenwoordigers de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp steunt Paarse Vrijdag.

De GSA
De GSA bestaat uit een groep scholieren die vinden dat iedereen op hun school de vrijheid heeft om te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of verantwoorden. De groep staat onder andere voor de rechten van LHBTIQ+ personen. Door het jaar heen zetten zij zich in voor verschillende initiatieven.

Paarse Vrijdag
Zo is Paarse Vrijdag een actiedag van de GSA. Met het hijsen van de vlag en het paars kleuren van de school, zet de GSA zich in voor de vrijheid van diversiteit op het Stanislascollege. Op de dag wordt benadrukt dat iedereen zichzelf mag zijn. Ook werden armbanden uitgedeeld, nagels gelakt en aula’s versierd – uiteraard allemaal in de kleur paars.