Geef je kerstboom na de kerstdagen een tweede leven

Geef je kerstboom na de kerstdagen een tweede leven

Dit jaar houdt de gemeente Leidschendam-Voorburg een grote inzamelactie samen met het Grondstoffenbos. Iedereen kan op 5 januari kerstbomen inleveren bij meerdere punten in de gemeente. Alle kerstbomen worden daarna omgezet naar bodemverbeteraar, dat is milieuvriendelijk en ook circulair. Per ingeleverde kerstboom ontvangt iedereen ook een vergoeding van € 0,50.

Tweede leven
De gemeente Leidschendam-Voorburg werkt dit jaar samen aan een circulair project met gemeente Den Haag en Nissewaard om zoveel mogelijk kerstbomen een tweede leven te geven als nieuwe grondstof. Dit jaar zal het Grondstoffenbos de kerstbomen omzetten naar bodemverbeteraars die weer beschikbaar worden gesteld aan ondernemers en inwoners in de gemeente. De komende jaren blijft het Grondstoffenbos onderzoek doen naar het hergebruiken van kerstbomen. Zo ontstaat er uiteindelijk een zo goed mogelijk nieuw product.

Grondstoffenbos
Elk jaar belanden er in Nederland 2,5 miljoen kerstbomen in de verbrandingsoven. Bomen die 6 tot 8 jaar hebben gegroeid, worden een aantal weken gebruikt en daarna helaas afgedankt. Wat er met deze bomen gebeurt is voor veel mensen niet meer relevant. Daar moet verandering in komen volgens de initiatiefnemers van het Grondstoffenbos. De initiatiefnemers willen bewustzijn creëren bij kerstboomliefhebbers over wat ze in huis halen en laten zien welke waarde hun kerstboom nog heeft na kerst.

Inleveren kerstboom
Iedereen in de gemeente Leidschendam-Voorburg kan op donderdag 5 januari, tussen 10:00 uur en 15:00 uur, kerstbomen inleveren. Voor het inleveren van deze kerstbomen zijn er meerdere punten in de gemeente beschikbaar gesteld.

Inzamelpunten

Stompwijk:

– Meerlaan, bij Hoefblad

Leidschendam:

– Veurse Achterweg 14 – inleveren kan op deze locatie van 2 januari tot en met 6 januari

– Venestraat – De Tol, bij de witte tunnel

– President Kennedyplein

– Gruttolaan, op parkeerterrein Andreaskerk

– J.S. Bachlaan, bij de Hanny Schaftstraat

– Het plein aan Agatha

– Parkeerplaats Prins Frederiklaan, bij Prins J.W. Frisolaan

– Kastelenring – Valkhof, bij de glascontainer

Voorburg:

– Einddorpstraat 18  – inleveren kan op deze locatie van 2 januari tot en met 6 januari

– Prinses Mariannelaan, bij de Arentsburglaan

– Van Duvenvoordelaan, bij het Graaf Florisplein

– Jan Mulderstraat, bij het speelterrein

– Schellinglaan, bij parkeerterrein Montessorischool

– Parkeerplaats Elzendreef, naast de sporthal en basisschool

– Buitenrustplein