Rijswijkse ijzerhandel Ad Schilperoort failliet verklaard

Rijswijkse ijzerhandel Ad Schilperoort failliet verklaard

Er komt mogelijk een einde aan een begrip in Rijswijk. De rechtbank van Den Haag heeft deze week het faillisement uitgesproken van de ijzerwarenwinkels van Ad Schilperoort. De curator van de onderneming bekijkt of er mogelijkheden zijn voor een doorstart. Ook onderzoekt de curator de mogelijkheden voor verkoop van onderdelen. Ad Schilperoort heeft twee winkels in Rijswijk, in de Bogaard en in Oud Rijswijk. Voor veel mensen zal het een gemis zijn in onze stad, want wie heeft er niet ooit eens wat bij Ad gekocht?

Recent verhuisd
Schilperoort verhuisde zijn filiaal aan de Steenvoordelaan recent nog naar de Johan Friso Promenade in Bogaard Stadscentrum omdat ze vanwege de verbouwing van het winkelcentrum niet op hun oude locatie konden blijven.

Een begrip in Rijswijk
Ad Schilperoort is een begrip in Rijswijk en de regio. Ruim 50 jaar geleden startte Ad het bedrijf. De zoons van Ad zitten ook in de zaak en werkten tot nu toe samen mee in de onderneming die ondertussen zeven filialen telde.

Gevolgen voor werknemers
Zoals gebruikelijk bij een faillissement heeft de curator de arbeidsovereenkomsten met de werknemers moeten opzeggen. Gedurende de opzegtermijn van maximaal 6 weken blijven de werknemers in dienst. Zij krijgen voor zover daar recht op bestaat hun salaris en vakantiegeld over deze resterende periode betaald via de UWV-loongarantieregeling.

Winkel niet bereikbaar voor reactie
Onze redactie nam contact op met ad Schilperoort. Zij willen op dit moment geen reactie geven op het uitgesproken faillissement.