Dickens Festival in Oud Rijswijk: feestelijk, sfeervol en vanavond al

Dickens Festival in Oud Rijswijk: feestelijk, sfeervol en vanavond al

Vandaag, 16 december, keert het Dickensfeest terug naar winkelcentrum Oud Rijswijk. Veel inwoners van de gemeente hebben hier lange tijd naar uitgekeken. Om de sfeer perfect te maken, wordt iedereen gevraagd om in Dickens-kleding te komen. Dit zal er allemaal plaatsvinden…

Verschillende activiteiten
Tussen 15:00 en 21:00 uur zijn allerlei activiteiten te beleven. Door het volledige winkelcentrum is een Kerstmarkt. Ook is er een schaatsbaan, kindercarrousel en handdraaiorgel. Verder kunnen oud-Hollandse spellen gespeeld worden en kerststukken gemaakt worden bij Museum Rijswijk. Wil je een eigen Dickens-sfeerfoto laten maken, is dat mogelijk voor het pand Herenstraat 87. Daar staat een fotowand waar dit mogelijk is.

Christmas Parade
Tussen 18:00 en 19:00 uur komt de Christmas Parade door het winkelcentrum en Oud-Rijswijk. De route loopt van de Schoolstraat naar het evenemententerrein Kruidvat, langs de Emmastraat.

Muziekoptredens
Tussen 17:00 en 21:00 is de Oude Kerk geopend voor een levende kerststal en orgelmuziek. Ook zijn er andere muziekoptredens en shows gedurende de avond: 2 Victoriaanse dames en heer, Octavia Close Harmony, Dickens Popkoor, Just For Fun, New Pop Art, Dickens Christmas Band, Kerstmannen Blaasorkest, Rijswijks Jeugdtheater, Steltlopers en meer.

Kerstboom & Vervoer
Rond 19:00 zal de nieuwe burgemeester van Rijswijk, Huri Sahin, de feestverlichting in de kerstboom voor de Oude Kerk aansteken. Als laatst: je wordt geadviseerd lopend of met de fiets te komen. In de Herenstraat ter hoogte van HEMA en in de Schoolstraat zijn bewaakte fietsenstallingen te vinden. Pas wel op met de eventuele gladheid!