Jaarlijkse naturalisatiedag: 30 nieuwe Nederlands toegesproken door burgemeester

Jaarlijkse naturalisatiedag: 30 nieuwe Nederlands toegesproken door burgemeester

Op 15 december, tijdens de jaarlijkse Naturalisatiedag op Koninkrijksdag, sprak burgemeester Björn Lugthart de nieuwe Nederlanders toe en feliciteerde hen. “Ik hoop dat u nog heel lang en met heel veel plezier in onze mooie gemeente blijft wonen. En dat u zich hier thuis mag voelen.”

Eerste keer in twee jaar
Hierna hieven zij feestelijk het glas. Door corona kon deze dag de afgelopen twee jaar niet plaatsvinden. Deze bijeenkomst was voor iedereen die vanaf maart 2020 Nederlander is geworden in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Uit allerlei landen
30 mensen waren aanwezig: 14 kinderen en 16 volwassenen. Het ging om mensen afkomstig uit: Syrië, Turkije, Filipijnen, Finland, Vietnam en Iran.

Verklaring van verbondenheid
Iedereen die Nederlander wil worden moet bij de naturalisatieceremonie een verklaring van verbondenheid afleggen. Deze nieuwe Nederlanders hebben de verklaring eerder al afgelegd, zonder feestelijk moment. Dat werd op deze dag ingehaald.

Nederlandse nationaliteit
Tijdens de ceremonie schonk de burgemeester aandacht aan de betekenis van de Nederlandse nationaliteit en de verbondenheid met de Nederlandse samenleving. Ook stond hij stil bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen.