Kerstboom inleveren op 5 januari: hier in de gemeente kan het

Kerstboom inleveren op 5 januari: hier in de gemeente kan het

De gemeente Leidschendam-Voorburg houdt dit jaar een grote kerstbomen-inzamelactie. Samen met het Grondstoffenbos maken zij het voor iedereen mogelijk om kerstbomen in te leveren. De “gebruikte” bomen worden vervolgens omgezet naar bodemverbeteraar. Kerstbomen kunnen ingeleverd worden op 5 januari, op verschillende plekken binnen de gemeente. Dat met een vergoeding van 50 cent.

Circulair project
Samen met Gemeente Den Haag en Gemeente Nissewaard wordt dit circulaire project uitgevoerd. Het doel: zoveel mogelijk kerstbomen een tweede leven geven, als grondstof. Dit jaar zal het Grondstoffenbos de kerstbomen omzetten naar bodemverbeteraars, die beschikbaar worden gesteld aan ondernemers en inwoners binnen de gemeente. De komende jaren blijven zij onderzoek doen naar het hergebruiken van kerstbomen. Misschien ontstaan hieruit een mooi nieuw product.

2.500.000 kerstbomen jaarlijks verbrand
Alleen al in Nederland belanden 2,5 miljoen kerstbomen ieder jaar in de verbrandingsoven. Bomen die 6 tot 8 jaar hebben gegroeid worden een aantal weken gebruikt en daarna afgedankt. Volgens de initiatiefnemers van het Grondstoffenbos is het voor de meeste mensen niet relevant wat er met hun kerstboom gebeurd en moet daar verandering in komen. Zij willen bewustzijn creëren bij kerstboomliefhebbers over wat ze in huis halen. De waarde van de boom, na kerst, moet duidelijk worden.

Inleverlocaties
Op 5 januari tussen 10:00 en 15:00 uur is het mogelijk om je kerstboom in te leveren. De gemeente Leidschendam-Voorburg verwelkomt je graag bij één van de vele locaties:

Leidschendam
– Veurse Achterweg 14 (gemeentewerf) – inleveren kan op deze locatie van 2 t/m 6 januari
– Venestraat – De Tol, bij de witte tunnel
– President Kennedyplein
– Gruttolaan, op parkeerterrein Andreaskerk
– J.S. Bachlaan, bij de Hanny Schaftstraat
– Het plein aan Agatha
– Parkeerplaats Prins Frederiklaan, bij Prins J.W. Frisolaan
– Kastelenring – Valkhof, bij de glascontainer

Voorburg
– Einddorpstraat 18 (gemeentewerf) – inleveren kan op deze locatie van 2 t/m 6 januari
– Prinses Mariannelaan, bij de Arentsburglaan
– Van Duvenvoordelaan, bij het Graaf Florisplein
– Jan Mulderstraat, bij het speelterrein
– Schellinglaan, bij parkeerterrein Montessorischool
– Parkeerplaats Elzendreef, naast de sporthal en basisschool
– Buitenrustplein

Stompwijk
– Meerlaan, bij Hoefblad