Internationale jaarwisseling voorstelling van De Nationale Operette: 22 december in Rijwijkse Schouwburg

Internationale jaarwisseling voorstelling van De Nationale Operette: 22 december in Rijwijkse Schouwburg

De Nationale Operette komt op 22 december naar de Rijswijkse Schouwburg. Na de concertseries Wien Bleibt Wien en Winter in Wien brengen zij voor het theaterseizoen 2022-2023: WENEN * NEW YORK * PARIJS. Hiervoor zijn twee programma’s samengesteld, beide geheel passend bij de tijd van het jaar.

Voor én na de jaarwisseling
Voor de jaarwisseling zal het Weihnachtskonzert plaatsvinden, met de bedoeling om mensen dat speciale, nostalgische kerstgevoel te geven. Na de jaarwisseling zal het Neujahrskonzert plaatsvinden, met de bedoeling om 2023 feestelijk in te luiden. Een sfeervolle show!

Pareltjes uit de operette
Het concert op 22 december bevat allerlei “pareltjes” van elementen: de mooiste Weense operette, maar ook stukken uit het Amerikaanse en Franse operetterepertoire. Highlights uit ’s werelds bekendste musicals zullen ook aan bod komen.

European Philharmonia
De muzikale leiding is in handen van de maestro Water Proost. Samen met zijn gerenommeerde orkest European Philharmonia zal hij voor een onvergetelijke concertervaring zorgen. Dit orkest werd in 2013 opgericht met als doel: klassieke muziek opnieuw dichter bij de mensen brengen. Deze muziek brengen ze voor een breed publiek.

Jonge en oude topmusici
European Philharmonia bestaat uit topmusici en jonge, beloftevolle talenten, die elk jaar verschillende muzikale programma’s brengen in Nederland en België. Daarnaast wordt medewerking verleend aan allerlei uitdagende projecten, zoals de concerten van De Nationale Operette.

Zang en ballet
Verder wordt de zang vertolkt door sopraan Wilma Bierens, tenor Arnold Bezuyen en bariton Bert Simhoffer. Zij waren ooit stersolisten bij de voormalige Hoofdstad Operette. Ook zal een vocaal ensemble, bestaand uit veelbelovende vocalisten, meewerken aan de voorstellingen. Verder doen talentvolle dansers, die het toneelplaatje helemaal afmaken, ook mee.

Meer informatie en kaartjes
Voor meer informatie kun je naar de website van de Nationale Operette gaan. Kaartjes zijn te reserveren bij de Rijswijkse Schouwburg.