Inzamelactie voor Oost-Europa en Afrika van Dorcas Hulp geslaagd

Inzamelactie voor Oost-Europa en Afrika van Dorcas Hulp geslaagd

Zaterdag 17 december is ruim 500 kilo kleding en schoeisel opgehaald voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Dit gebeurde in Rijswijk, Delfgauw en Delft-Noord. De inzamelactie is uitgevoerd door Dorcas Hulp Delft en Haaglanden, een organisatie zich al decennia lang inzet voor dit soort initiatieven.

Het proces 
Ondanks de kou en gladheid zijn tussen de 25 en 30 mensen langs geweest bij diverse inzamellocaties voor het brengen van kleding en schoeisel. De goederen werden aan het eind van de middag opgehaald door een vrijwilliger uit Lier, die het naar het sorteercentrum heeft gebracht. Daar worden de kledingstukken en spullen netjes uitgezocht, verpakt en verder vervoerd naar Oekraïne, Moldavië en andere landen in Oost-Europe. Ook zal een gedeelte van de opbrengsten naar landen in Afrika gaan.

Inleveren altijd mogelijk
Het is het gehele jaar door mogelijk om kleding en schoeisel naar de inzamellocaties te brengen. Deze locaties zijn de Churchilllaan 1035 in Rijswijk, de Vreedestraat 11 in Delfgauw en de Merellaan 13 in Delft-Noord.

Bijzonder dankbaar
De volgende kledingactie staat gepland voor zaterdag 15 april. De organisatie is bijzonder dankbaar voor de mooie opbrengst en wenst alle gevers van afgelopen zaterdag fijne kerstdagen en een voorspoedig 2023. Samen heeft men geholpen aan de betere toekomst van mensen in Oost-Europa en Afrika. Een mooie prestatie.