Zout strooien in Rijswijk: zo doet de gemeente dat

Zout strooien in Rijswijk: zo doet de gemeente dat

Je zult het vast wel gemerkt hebben: de gladde wegen, fietspaden en stoepen, en de gevaarlijke situaties die ze opleveren. De gemeente Rijswijk probeert deze te voorkomen. Bijvoorbeeld door met zout te strooien of sneeuwschuivers in te zetten. De gemeente strooit op hoofdverkeersroutes (busroutes, wijk-ontsluitende wegen, gevaarlijke kruisingen en doorgaande fietspaden) – maar niet overal.

Hoe en wanneer wordt er gestrooid?
In opdracht van de gemeente voert AH Vrij tot 1 april 2023 de gladheidsbestrijding uit in Rijswijk. Vanuit de Gemeentewerf en in samenwerking met De Binnenbaan worden extra medewerkers ingezet als dit nodig is: bij hevige sneeuwval en/of extreme gladheid. Er wordt pas gestrooid nadat bij politie, Rijkswaterstaat, de provincie, het gladheidmeldsysteem en/of weerdiensten informatie is verkregen over de weerssituatie.

Overal strooien niet mogelijk
Hoewel de gemeente graag overal – in iedere straat, voor elke deur – zou willen strooien, is dit niet mogelijk. Ook daarom vragen zij de inwoners van Rijswijk voorzichtig te zijn. Van voetganger tot vrachtwagenchauffeur, iedereen is verantwoordelijk voor de veiligheid van zichzelf en de mensen om hen heen.

Zout
De gemeente strooit, net als de laatste jaren, met natzout. Dat is een mengsel van water met natriumchloride en heeft voordelen over normaal zout. De gemeente verstrekt geen zout aan particulieren. Dit is wel in kleine hoeveelheden te koop bij tuincentra en doe-het-zelf-zaken.