Leeuwendaalkerk vraagt aandacht voor SchuldHulpMaatje tijdens gratis oliebollen bakken

Leeuwendaalkerk vraagt aandacht voor SchuldHulpMaatje tijdens gratis oliebollen bakken

Op vrijdag 30 december deelt de Leeuwendaalkerk in Rijswijk gratis oliebollen uit. In plaats van geld te vragen voor de versgebakken oliebollen, wordt er nu aandacht gevraagd voor het werk van Stichting SchuldHulpMaatje Rijswijk. “En natuurlijk maken we het mogelijk ter plekke een gift te geven,” stelt dominee Hans van ’t Hoff. “Je bepaalt zelf of je drie oliebollen bestelt en er niets voor betaalt of dat je er één haalt en vijftig euro geeft aan het goede doel.”

Hulp met financiële problemen
De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje helpen mensen met financiële problemen bij het op orde krijgen van de administratie, het in balans brengen van inkomsten en uitgaven en het aflossen van schulden. Rijswijk telt al relatief veel mensen met schulden en in de huidige economische tijd zal het aantal waarschijnlijk oplopen. De Leeuwendaalkerk wil met de oliebollenactie een bijdrage leveren zodat meer vrijwilligers kunnen worden opgeleid en begeleid.

Met elkaar
Dominee Hans Van ’t Hoff: “December is uitgerekend de maand om iets te doen voor de ander, zonder er iets voor terug te krijgen. Met het gratis uitdelen van oliebollen doen we dat ook. We hopen dat we daarmee mensen aanzetten om dat ook serieus te doen, bijvoorbeeld met een gulle donatie aan stichting SchuldHulpMaatje.”

Kom langs
De oliebollenactie vindt plaats op vrijdag 30 december, van 13:00 tot 16:00 uur en zolang de oliebollenvoorraad strekt. De gratis oliebollen zijn dan af te halen op het plein voor de Leeuwendaalkerk.

Leeuwendaalkerk
Oranjelaan 62, 2281 GG Rijswijk