Martijn Vroom wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van Leidschendam-Voorburg

Martijn Vroom wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van Leidschendam-Voorburg

De gemeenteraad Leidschendam-Voorburg heeft op dinsdagavond 20 december Martijn Vroom (47) voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Martijn Vroom is momenteel burgemeester van de gemeente Krimpen aan de IJssel.

Proces
Nadat Klaas Tigelaar vorige zomer opstapte na vijf jaar burgemeesterschap, werd Jules Bijl waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Na de installering van de nieuwe gemeenteraad, maakten zij in juli bekend dan ook op zoek te gaan naar een nieuwe burgemeester. In oktober werd bekend gemaakt dat er vijftien kandidaten waren voor de functie. Op basis van de profielschets van de gemeenteraad heeft een vertrouwenscommissie, bestaande uit fractievoorzitters en twee adviseurs, de raadsvoordracht voorbereid.

Ruime ervaring en toegankelijk
De gemeente laat weten dat Martijn Vroom is gekozen vanwege zijn ervaring en persoonlijkheid. Zijn houding worden ‘open’ en ‘hartelijk’ genoemd. Hij krijgt lof voor zijn toegankelijkheid en aanspreekbaarheid. Op het moment is Martijn Vroom nog burgemeester van de gemeente Krimpen aan den IJssel nabij Rotterdam. Hij heeft dus ruime ervaring als lokaal bestuurder en brengt een goed netwerk in de regio mee. De gemeente verwacht dat hij in staat is om Leidschendam-Voorburg op de kaart te kunnen zetten.

Voordracht definitief na ondertekening Koninklijk Besluit
Martijn Vroom wordt nog voorgedragen als beoogde kandidaat aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is definitief zodra het Koninklijk Besluit is getekend. Dit proces is formaliteit, maar in principe staat dus vast dat Vroom is gekozen als nieuwe burgemeester.

De gemeenteraad gaat ervan uit dat Martijn Vroom per 6 maart 2023 als nieuwe burgemeester van Leidschendam-Voorburg zal kunnen aantreden.