Samenscholingsverbod geldt ook op 31 december en 1 januari in en rondom Parade

Samenscholingsverbod geldt ook op 31 december en 1 januari in en rondom Parade

Met de jaarwisseling in aantocht heeft burgemeester Björn Lugthart, in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie, besloten dat het samenscholingsverbod in en rondom de Parade ook geldt op 1 januari 2023 vanaf 14:00.

Opnieuw inzetten
Kort geleden was er sprake van onrust in en rondom de Parade in Nootdorp dat veroorzaakt werd door verschillende groepen jongeren. Het opnieuw inzetten van het samenscholingsverbod en het verlengen van cameratoezicht zorgen ervoor dat de jongeren momenteel wegblijven. Hiermee is de rust in het winkelcentrum voorlopig terug. Volgende week begint de kerstvakantie voor jongeren. Dit is voor burgemeester Björn Lugthart aanleiding om extra aandacht te besteden aan de situatie in de Parade. Met het huidige samenscholingsverbod betekent dit, dat het vanaf zaterdag 31 december 14.00 uur tot zondag 1 januari 2023 00:00 uur niet is toegestaan om met groepen van drie of meer personen in en rondom de parade te zijn. Het samenscholingsverbod en cameratoezicht gelden tot 1 februari 2023.

Activiteiten voor jongeren
Om de jongeren bezig te houden heeft jongerenwerk Gro-up een programma opgesteld om de jongeren in de kerstvakantie activiteiten aan te bieden zoals filmavonden, karten en paintball. Onlangs gingen gemeente, politie en jongerenwerk tijdens een ‘patatavond’ met hen in gesprek. De jongeren gaven aan dat zij niets te doen hebben en behoefte hebben aan activiteiten. Met het programma van Gro-up in de kerstvakantie komen we tegemoet aan de vraag van de jongeren.

Sluiting kantoor Markt 55a
Sinds juni is gemeente Pijnacker-Nootdorp met politie en jongerenwerk aanwezig in het pand op Markt 55a. Deze periode is gebleken dat weinig tot geen gebruik wordt van deze faciliteit. Om die reden heeft gemeente Pijnacker-Nootdorp besloten de dienstverlening voort te zetten vanuit het gemeentekantoor.

Ervaar jij, andere bewoners of ondernemers problemen met de jongerenaanpak, of heb je er een vraag over, dan hoort de gemeente Pijnacker-Nootdorp dat graag. Je kunt via mailadres info@pijnacker-nootdorp.nl onder vermelding van ‘jongeren Parade’ of te bellen naar 14 015 een vraag stellen of een afspraak maken met een medewerker van de gemeente.

Heb je last van (vuurwerk)overlast, bel dan de politie via 0900-8844 en bij spoed 112.