Bedrijvenpark Boezem Oost volop in ontwikkeling

Bedrijvenpark Boezem Oost volop in ontwikkeling

Bedrijvenpark De Boezem in gemeente Pijnacker-Nootdorp is zeer in trek bij ondernemers die zich willen vestigen in het bedrijvenpark. Deze ondernemers zijn afkomstig vanuit de gemeente zelf, maar ook vanuit de regio. “De groei van bedrijventerreinen is belangrijk voor onze gemeente en voor onze inwoners. Zo zijn wij op Boezem Oost volop in ontwikkeling. Met ondernemers worden overeenkomsten gesloten zo maken we de opmaat voor een ‘start van de bouw’ moment. Een gezonde balans tussen werken en wonen maakt onze gemeente aantrekkelijk. Wij willen ondernemers de ruimte geven voor doorgroei mogelijkheden. Bedrijvenpark Boezem Oost biedt deze ruimte” vertelt verantwoordelijk wethouder Bart van Straten.

OBS Groep
Oscar van Buijtene van de OBS Groep is volop in beweging en heeft een aantal bedrijven aan de Weteringweg op Boezem West, waar geïnvesteerd wordt in uitbreiding en verbetering van de panden. De verschillende bedrijven binnen de OBS Groep groeien gestaag door en daarom ontwikkelen zij op het nieuwe gedeelte van de Boezem een nieuw pand waar meerdere bedrijven van de OBS groep zich gaan vestigen. Twee jaar geleden moesten een aantal bedrijven uitwijken richting Zoetermeer, omdat er in Pijnacker geen extra huisvesting beschikbaar was. Eén van die bedrijven is Intellistore. Intellistore is een zelf ontwikkeld product en biedt klanten een intelligent opslag en orderpicksysteem voor producten in de e-commerce en fulfilment industrie. Door deze automatisering wordt de benodigde opslagruimte van goederen geminimaliseerd en de orderpicksnelheid geoptimaliseerd. Oscar van Buijtene is een echte Pijnackernaar en is blij dat hij dadelijk de meeste van zijn bedrijven weer heeft gevestigd binnen de gemeente. “Heerlijk om weer terug naar vertrouwd Pijnacker te gaan! Eind 2023 zijn de meeste bedrijven weer thuis in Pijnacker” vertelt Oscar van Buijtene.

VieTech
De glastuinbouw wordt gezien als bron van innovatie en nieuwe technologie. VieTech richt zich op de logistieke automatisering in de tuinbouw. Het bedrijf is gespecialiseerd in service, onderhoud en aanpassen van verpakkings- en sorteersystemen in de glastuinbouw. “Op dit moment zijn wij gevestigd aan de Ambachtsweg op de bestaande Boezem. Door ruimte gebrek op de huidige locatie hebben we een bouwbedrijf en architect in de hand genomen. Samen gaan we een prachtig pand bouwen op de nieuwe Boezem” aldus een enthousiaste Wilco Vieveen.

Tamminga Sports
Tamminga Sports, dat momenteel gevestigd zit in Bleijswijk, wordt geleid door Christian Tamminga. Tamminga Sports is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het inrichten van sportaccommodaties van onder andere balsporten, atletiek en outdoor fitness. Het bedrijft draagt hun steentje bij aan het aantrekkelijker maken van sportaccommodaties. Ze denken graag mee met hun klant, ook in duurzame oplossingen. Inmiddels hebben ze de vergunning aangevraagd voor het nieuwe pand op de Boezem. Bijzonder aan het ontwerp is het PANNA-veldje op het dak. Christian Tamminga: “We groeiden uit ons jasje en zijn heel blij dat we ons in Pijnacker-Nootdorp kunnen vestigen op een duurzaam bedrijventerrein met mooie bedrijven”.