Gemeente Pijnacker-Nootdorp verlengt samenwerking met Stichting Leergeld

Gemeente Pijnacker-Nootdorp verlengt samenwerking met Stichting Leergeld

De Gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft de samenwerking met Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden verlengd. Op donderdag 22 december tekenden wethouder Marieke van Bijnen en voorzitter Marleen Teunissen in het gemeentekantoor een nieuw convenant. Hiermee spraken ze af dat Stichting Leergeld ook de komende jaren schoolmiddelen als een fiets, laptop en Kindpas blijft aanbieden aan kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een bedrag ter beschikking aan Stichting Leergeld.

Verhoging tegemoetkoming per kind
“Onze samenwerking met Stichting Leergeld is momenteel belangrijker dan ooit.” legt wethouder Marieke Van Bijnen uit. “Dit jaar hebben veel gezinnen het financieel moeilijker gekregen door de gestegen energieprijzen en inflatie. Om ervoor te zorgen dat kinderen goed mee kunnen blijven doen, heeft de gemeente ervoor gekozen het maximale bedrag op de Kindpas van Stichting Leergeld te verhogen van €60,- naar €75,-”. Met de Kindpas kunnen kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kleding, schoenen en boeken kopen.

Minimagezinnen
Kinderen kunnen in aanmerking komen voor een voorziening van Stichting Leergeld als het inkomen van de ouders niet hoger is dan 130% van de bijstandsnorm of als er sprake is van aantoonbare, hoge schulden.

Ouders die benieuwd zijn wat Stichting Leergeld voor hun kind kan betekenen, kunnen terecht op de website van Stichting Leergeld. Op deze website kunnen zij direct een aanvraag indienen.