Extreme drukte in Mall of the Netherlands blijft uit op tweede kerstdag

Extreme drukte in Mall of the Netherlands blijft uit op tweede kerstdag

Een week geleden werd er al gewaarschuwd voor drukte in de Mall of the Netherlands en bijkomende verkeersoverlast. Er werd zelfs een pendeldienst opgezet vanaf het ADO-stadion. Toch bleef de extreme drukte op tweede kerstdag uit.

Bovengemiddeld druk
Voor mensen die geregeld in het winkelcentrum komen, zagen dat het drukker was dan gebruikelijk, maar extreem druk werd het niet. Ook op de parkeerterrein en in de garages was met een beetje zoeken gewoon plek te vinden. Een enkele garage zat zo nu en dan vol en moest op enkele momenten worden afgesloten.

Echte verkeerschaos bleef gelukkig uit. Ook in omliggende wijken is zover bekend geen overlast geweest. Uit eerdere ervaringen weten we dat dit anders kan lopen, zoals bijvoorbeeld tijdens tweede pinksterdag van dit jaar.

Overigens is het niet volledig zonder verkeersoverlast geweest, maar dit was het gevolg van enkele verkeersongevallen in de Sytwendetunnel.

‘Comfortabel alternatief’
Om de overlast op de wegen te beperken, werd een pendeldienst ingezet. Mensen konden hun auto parkeren bij het ADO-stadion en werden vervolgens met een pendelbus naar een tramhalte gebracht. Met tram 19 konden de bezoekers vervolgens voor de deur uitstappen.

Erg populair leek de maatregel overigens niet. Weinig mensen lijken gebruik te hebben gemaakt van de dienst. Ook is niet zeker of mensen voldoende van de pendeldienst op de hoogte waren.