Wie even een snel ritje met de Felyx scooter wil doen komt bedrogen uit

Wie even een snel ritje met de Felyx scooter wil doen komt bedrogen uit

Wie denkt dat hij snel even een ritje met de Felyx scooter kan maken binnen Leidschendam komt bedrogen uit. Het bedrijf heeft deze week de systemen aangepast voor de komende jaarwisseling en het beëindigden van een rit in Leidschendam-Voorburg is daardoor onmogelijk geworden.

Wel starten, niet stoppen
Nadat je een rit gestart bent, kun je de scooter niet meer parkeren in Leidschendam. Dit overkwam ook de Leidschendamse Jorien. Door de drukte op de weg parkeerde zij haar auto bij De Tol om vervolgens verder te gaan met de Felyx scooter. “Ik pakte een scooter om het drukke verkeer te ontzien. Er stond veel file in de omgeving door de afzetting van de A12, dus ik dacht slim te zijn en een scooter te pakken om naar de Mall te gaan voor een boodschap.” Eenmaal aangekomen bij de Mall kon Jorien de scooter echter niet meer parkeren.

Felyx denkt niet mee met klant
Een telefoontje naar de klantenservice van Felyx leerde Jorien dat de scooters binnenkort allemaal weggehaald worden uit Leidschendam en dat de scooters op dit moment wel gestart kunnen worden, maar dat je naar Den Haag moet rijden om daar de scooter te parkeren omdat de zogenaamde ‘groene zone’ niet meer actief is in Leidschendam-Voorburg. Jorien: “De medewerker aan de telefoon was alles behalve meedenkend. Hij vond het redelijk normaal dat ik met die scooter naar Den Haag moest rijden. Een rit van ruim 20 minuten. Ik zou vervolgens vanuit Den Haag in de kou moeten teruglopen naar De Tol waar mijn auto geparkeerd staat. Ik wist niet wat me overkwam en wat ik moest doen.”

Tweede medewerker helpt Jorien uit de brand
Jorien belde vol in de stress nog een keer naar de klantenservice in de hoop dat er een oplossing zou zijn voor het probleem dat Felyx zelf heeft veroorzaakt. “Een tweede medewerker gaf aan dat het klopt dat de procedure veranderd is en dat het 60 euro zou moeten kosten om iemand van Felyx naar de locatie te laten komen om de transactie van de scooter te beëindigden. Voor mij was dat op dit moment beter dan naar Den Haag rijden en dat hele stuk terug te lopen naar mijn auto, maar gelukkig gaf de tweede medewerker toe dat het niet mijn schuld is en kon toch bij uitzondering de transactie beëindigen. Hij gaf me zelfs 10 euro tegoed voor de volgende rit. Ik denk nog wel even na of ik het aandurf.”

Felyx bevestigt werkwijze
Onze redactie kreeg van Felyx te horen dat de scooters inderdaad niet meer geparkeerd kunnen worden in Leidschendam en dat de gebruikers hier per mail over geïnformeerd zijn.