Rolpaden winkelcentrum Ackershof worden gerenoveerd

Rolpaden winkelcentrum Ackershof worden gerenoveerd

De rolpaden van winkelcentrum Ackershof 1 worden gerenoveerd. De rolpaden die de bezoekers van de parkeergarage naar de winkels brengt zijn al wat ouder en gebruiken volgens een woordvoerder van het winkelcentrum te veel energie.

Alleen rollen als er mensen gebruik van willen maken
De rolpaden worden ook voorzien van een sensor waardoor er ze alleen gaan draaien als er iemand gebruik van wil maken. Hierdoor zal het stroomverbruik significant worden teruggedrongen. Op 9 januari zullen de werkzaamheden van start gaan. Tijdens de werkzaamheden blijft er altijd één rolpad actief voor gebruik. De werkzaamheden duren ongeveer 2,5 week per rolpad.

Omleidingsborden
Het winkelcentrum geeft ter plaatse aan bezoekers aan hoe ze gebruik kunnen maken van het overgebleven rolpad en ook wordt aangegeven hoe de winkels bereikbaar zijn op een andere manier. Hierbij is het uitgangspunt dat bezoekers van o.a. de Albert Heijn met hun volle boodschappenwagens veilig en zonder veel moeite altijd naar beneden kunnen. De rolbaan die blijft werken zal dus zo ingesteld worden dat deze de bezoekers vanuit de winkelpassage naar de parkeergarage brengt.

Alleen naar beneden
Een woordvoerder van het winkelcentrum: “Het is dus tijdens de werkzaamheden niet mogelijk voor bezoekers om via de rolpaden vanuit de parkeergarage naar boven te komen. Als (helaas enige) oplossing hiervoor willen we bezoekers zoveel mogelijk naar de ingang Raadhuisplein begeleiden. Hierbij is in goed overleg met Albert Heijn al afgesproken dat de winkelwagens zoveel mogelijk door de Albert Heijn zelf naar boven worden gebracht zodat bezoekers altijd boven een winkelwagen kunnen pakken, boodschappen kunnen doen en dan via de rolbaan naar beneden kunnen en hun lege winkelwagen in de parkeergarage achter kunnen laten.”