IJzerwaren Schilperoort maakt doorstart in Herenstraat en Bogaard en gaat vrijdag weer open

IJzerwaren Schilperoort maakt doorstart in Herenstraat en Bogaard en gaat vrijdag weer open

Twee winkels van Schilperoort Ijzerwaren gaan vrijdag 6 januari weer open. In december werd de winkelketen failliet gemaakt. Dit maakte veel los onder de Rijswijkers die al generaties lang verschillende spullen kopen bij de winkels. Direct na de bekendmaking van het faillissement kreeg de redactie van Rijswijk.tv al te horen dat er mogelijk een doorstart ging komen.

Nieuwe naam, zelfde concept
De doorstart is nu een feit. De winkel in Bogaard Stadscentrum gaat verder onder de naam ‘Onno Schilperoort ijzerwaren en gereedschappen’. In Oud Rijswijk gaat de winkel verder onder de naam ‘Remco Schilperoort ijzerwaren en gereedschappen.’

Familiebedrijf wordt voortgezet
Ad Schilperoort startte bijna 50 jaar geleden met het bedrijf. De naam is een begrip in de regio. De zoons van Ad zaten ook in de zaak en werkten tot nu toe samen mee in de onderneming die ondertussen zeven filialen telde. Twee zoons maken nu dus een doorstart in Rijswijk. Schilperoort zat vroeger ook in Den Haag, Voorburg en Delft. Deze winkels blijven voorgoed gesloten.