Let op: Voetgangersgebied inrijden zonder ontheffing betekent bekeuring

Let op: Voetgangersgebied inrijden zonder ontheffing betekent bekeuring

Vanaf begin dit jaar zijn de paaltjes in de grond aan het begin van de voetgangersgebieden in winkelcentrum Oud Rijswijk en de Bogaard weggehaald. De zogenoemde ‘pollers’ die naar boven en beneden gaan als een auto toegang krijgt tot een voetgangersgebied zijn vervangen door kentekencamera’s.

Inrijden zonder toestemming betekent bekeuring
In de oude situatie kon je niet voorbij het paaltje zonder toestemming. Nu kan dat wel. Een camera registreert alle auto’s die het voetgangersgebied inrijden. Als je geen ontheffing hebt krijg je op basis van je kenteken een bekeuring.

Alleen de manier verandert
Er verandert in de uitvoering niets. Als je een ontheffing hebt, dan mag je het gebied gewoon inrijden met het kenteken dat bij de gemeente bekend is. De toegang is dus hetzelfde gebleven. De manier van controleren verandert alleen.

Tijden en aanvragen ontheffing
Je kunt tussen 06.00 en 11.00 uur in de ochtend en 17.00 en 19.00 uur in de avond gewoon het gebied in- en uitrijden. Als je geen ontheffing hebt, maar wel een keer het gebied moet inrijden buiten de venstertijden, dan vraag je een ontheffing aan bij de afdeling Vergunningen van de gemeente. Venstertijden gelden nog steeds alleen voor Oud Rijswijk. Bogaard Stadscentrum heeft geen venstertijden.

Handhaving
Vanaf 1 februari krijg je bij een overtreding automatisch een proces verbaal thuisgestuurd. Tot 1 januari gedoogt de gemeente een maand voor de inwoners om te wennen aan het nieuwe systeem