Reactie burgemeester op explosie: ‘verschrikkelijk wat bewoners hebben mee moeten maken’

Reactie burgemeester op explosie: ‘verschrikkelijk wat bewoners hebben mee moeten maken’

Burgemeester Björn Lugthart heeft een reactie gegeven, nadat vannacht een explosie plaatsvond bij een woning aan het Burgemeester Schölvinckplein. Het is de tweede explosie binnen korte tijd.

Ontploffing
In de nacht van zaterdag op zondag werd de buurt opgeschrikt door een harde klap. Er bleek voor de tweede keer in korte tijd in hun buurt een ontploffing te hebben plaatsgevonden. Er raakte niemand gewond en de politie heeft een verdachte aangehouden.

De burgemeester heeft inmiddels gereageerd op het incident en leeft mee met de bewoners in de straat: “Het is verschrikkelijk wat de bewoners in de straat hebben mee moeten maken afgelopen nacht. In de buurt was al angst na de vorige explosie en de bewoners zijn zich opnieuw rot geschrokken.”

De woning die doelwit was, was na de eerdere ontploffing al op last van de burgemeester gesloten om nieuwe geweldsincidenten te voorkomen. Lugthart zegt het ten zeerste te betreuren dat dit niet is gebeurd. Er wordt overlegd met politie en het Openbaar Ministerie wat er met gebeuren om de veiligheid in de straat terug te brengen.

Bewonersbijeenkomst
De gemeente gaat een bewonersbijeenkomst organiseren om de inwoners van de buurt verder bij te praten. Aanstaande dinsdag zullen de bewoners verder geïnformeerd worden hierover.

De burgemeester geeft aan dat het veiligheidsgevoel van de buurtbewoners prioriteit heeft: “Dat bewoners zich door dergelijke incidenten niet meer veilig voelen in hun eigen woning vind ik niet acceptabel. Het is dan ook mijn hoogste prioriteit om de rust in de wijk terug te laten keren en bewoners zich weer veilig te laten voelen.”