Francis van Broekhuizen en Gregor Bak aanwezig bij openingsconcert in Bonifatiuskerk

Francis van Broekhuizen en Gregor Bak aanwezig bij openingsconcert in Bonifatiuskerk

Op zondag 15 januari om 15:00 uur verzorgen Francis van Broekhuizen en Gregor Bak het openingsconcert van de serie ‘Muziek in de Bonifatius 2023’ met een compilatie van hun concertprogramma ‘Bij Twijfel Hard Zingen’.

Operazangeres Francis van Broekhuizen
Francis van Broekhuizen is een van de bekendste operazangeressen van Nederland. Zingen speelt een hele bijzondere rol in haar leven. Francis is dan ook een vurig pleitbezorger van de schoonheid en heilzame werking van klassieke muziek. Ook beschikt Francis over een enorme kennis van de muziekgeschiedenis en vertelt daar graag over op een directe, droogkomische toon. Haar eigen voorstelling is concert, theatercollege en cabaretvoorstelling ineen. Francis zingt haar favoriete aria’s en liederen, vertelt waarom die muziek haar zo raakt en welke rol die in haar persoonlijke leven speelt. Daarin heeft ze gemerkt dat er in moeilijke, bepalende fases in haar bestaan eigenlijk maar één ding opzat: Bij Twijfel Hard Zingen.

Gregor Bak
Sinds 2010 werkt Francis van Broekhuizen in haar theaterprogramma’s muzikaal samen met Gregor Bak. Zij zijn daardoor heel goed op elkaar ingespeeld. Gregor heeft zijn eigen unieke bijdrage aan het programma en speelt alles aan elkaar. Hij kan heel goed improviseren en raken met zijn spel. Op het podium zijn ze samen een.

Geen onbekenden
Beide artiesten zijn geen onbekenden in de Bonifatiuskerk. Gregor Bak heeft in samenwerking met Francis van Broekhuizen een paar jaar gerepeteerd met het grote projectkoor Rijswijk Zingt Mee dat optrad voor het Rijswijkse Strandwalfestival. Gregor heeft als dirigent van het Oeral Kozakkenkoor ook in de Bonifatiuskerk een uitvoering gegeven.

Het openingsconcert vindt plaats in de H. Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte.