Geslaagde Sport en Cultuurproeverij voor 55-plussers

Geslaagde Sport en Cultuurproeverij voor 55-plussers

Op donderdag 5 januari deden meer dan zestig actieve 55-plussers mee aan de Sport en Cultuurproeverij bij Sportcentrum Forum Kwadraat en het Ludens Theater in Voorburg. CreActief 55+, een initiatief van SenW, organiseerde deze dag in samenwerking met Sportfondsen, speciaal voor de inwoners van 55 jaar en ouder uit Leidschendam-Voorburg.

Verschillende activiteiten
De dag werd gestart met ouderengym en een gezamenlijke warming-up. Daarna hadden de deelnemers keuze uit verschillende activiteiten zoals badminton, volleybal, 50+ workout, oudersoos & banenzwemmen, ouderengym, lunchconcert of een creatieve workshop. Aan het einde van de dag stond er een goed gevulde goodie bag klaar voor elke deelnemer.

Verschillende locaties
Voor de Sport en Cultuurproeverij werd er gebruik gemaakt van verschillende locaties binnen Sportcentrum Forum Kwadraat en het Ludens Theater. Zo werden de sportieve activiteiten gehouden in de sporthal en het zwembad van het sportcentrum. Ook bij sportschool Kenny Evers konden deelnemers terecht voor sportieve activiteiten.. De kantineruimte van het sportcentrum werd gebruikt voor de creatieve workshop en het Vrijwilligerspunt van LV voor elkaar. In het Ludens Theater konden deelnemers een kijkje nemen bij het culturele aanbod dat zij hebben.

Geslaagde dag
Voor vele deelnemers die meededen aan de Sport en Cultuurproeverij was het een geslaagde dag. Naast dat sporten goed is voor de gezondheid, konden de 55-plussers op een leuke manier kennis maken met het diverse aanbod activiteiten voor deze doelgroep in de gemeente. Daarnaast heeft de Sport en Cultuurproeverij een belangrijk sociaal element: Samenkomen en nieuwe mensen leren kennen, met de verbinding van interesses door middel van verschillende activiteiten en samen eten.