Gemeente Leidschendam-Voorburg maakt een nieuw Verkeersveiligheidplan

Gemeente Leidschendam-Voorburg maakt een nieuw Verkeersveiligheidplan

Om de verkeersveiligheid in Leidschendam-Voorburg te verbeteren maakt de gemeente een nieuw Verkeersveiligheidsplan. Met de hulp van inwoners brengt de gemeente locaties in beeld die extra aandacht nodig hebben.

Steeds drukker
Wethouder Jeffrey Keus merkt dat het steeds drukker wordt op straat: “We zien een landelijke trend dat het aantal verkeersslachtoffers toeneemt en vaak zijn daar fietsers bij betrokken. Als gemeente maken we een punt van 0 verkeersslachtoffers. Iedereen (jong en oud) moet veilig op zijn bestemming kunnen komen. Graag betrekken we inwoners, organisaties en scholen daarbij. Ik roep iedereen op om locaties aan te geven waar zij zich onveilig voelen in het verkeer.”

Verkeersveiligheidsplan
De inbreng van inwoners gebruikt gemeente Leidschendam-Voorburg voor het maken van het Verkeersveiligheidsplan. Zo kijkt de gemeente waar verbeteringen nodig zijn. Dit kunnen fysieke ingrepen zijn, maar er is ook aandacht voor educatie en gedrag van deelnemers aan het verkeer.

Inwoners kunnen een verkeersonveilige situatie op de kaart zetten met de wijkprikker . Deze verkeersonveilige situaties kunnen over van alles gaan, bijvoorbeeld over snelheid, zichtbaarheid, een specifiek kruispunt of rotonde. En of het onveilig is als voetganger, (brom)fietser, automobilist.