[UPDATE] Verdachte aangehouden in Leidschendamse verkrachtingszaak

[UPDATE] Verdachte aangehouden in Leidschendamse verkrachtingszaak

De politie heeft een verdachte aangehouden in de verkrachtingszaak die plaats heeft gevonden in Leidschendam. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

Opsporingsprogramma
In opsporingsprogramma Team West op RTV West werd op 10 januari de verdachte herkenbaar in beeld gebracht en aandacht gegeven aan de zaak. Het hele gebeuren speelde zich af op 27 augustus. Een Engelstalige man sprak de vrouw aan die op dat moment onderweg was naar de Hoogvliet aan de Damstraat. Als blijkt dat deze gesloten is, lokt de man haar mee met de smoes een andere supermarkt in de buurt te kennen die wel nog open zou zijn.

Uiteindelijk komen de twee aan op het Toevluchtspad, het voetpad tussen de Venestraat en De Tol. Hier wordt de vrouw het slachtoffer van verkrachting. Uiteindelijk weet de vrouw te ontkomen door de man in zijn gezicht te spuiten met een inhalator en vervolgens van zich af te trappen.

Dader duidelijk op beeld
De politie had de dader duidelijk op beeld. Dit leverde na de uitzending veel tips op over de identiteit van de man. Hierna zijn direct alle herkenbare beelden verwijderd. De man is donderdagavond 12 januari in zijn woning aangehouden. Het betreft een 40-jarige Leidschendammer.

De man zit nog vast en zal worden verhoord. Op maandag 16 januari wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal dan beslissen of de verdachte langer in voorarrest moet blijven.